Nyhetsbrev- 2 dagars SM i Njurunda = två pallplatser.

SM i Njurunda kom att bli den tyngsta SM- deltävlingen hittills i serien. Tävlingen genomfördes enligt internationella regler med långa transporter och kortare prov. Helgen var tung och slet hårt på krafterna men Per Korsell tog med sig två fina 3: e platser i SM 1 klassen.

Dagen var perfekt för att köra SM, vädret hölls sig vän med oss och det var lagom svalt. Dock blev det en av de tuffaste tävlingarna för året med ca 7 h åkning per dag. Banan var förlagd kring Njurunda med 4 prov och relativt lagom långa transporter men stenhårda. Förarna hade dagarna innan varit ute och tittat på proven och transporterna, de tyckte att det såg ok ut. Men ack vad fel många hade, transporterna slet ut både maskin och förare. Vissa av deltagarna i tävlingen bröt redan på transporten till specialprov nr 1. Branta klipphällar och hala stenar i ca 20 km. Christoffer G i SM 2 berättade att han körde ca 16 km av den 20 km första transporten på 1: ans växel och det stod förare ute längs banan med krökta bromskivor och osande kopplingar.

SM1:

ÄNTLIGEN!! Brast Per ut efter målgång. Per som hittills i SM-serien nosat på pallplatserna genomförde tävlingen på strålande sätt genom att bli 3: a båda dagarna i Njurunda. Efter 1: a dagens varv låg Per på andra plats men dalade till 3: e plats efter ett tufft sista varv med lite strul på det långa enduroprovet. Per var rejält nöjd men sliten efter helgens bravad och ser fram emot SM avslutningen nästa helg. Team förare 2 i SM1 Daniel E har i år inte marginalerna på sin sida, efter en bra inledning på dag 1 fick han tyvärr bryta efter att skadat knäet på en av transporterna. Det var som sagt inte svårt att hamna fel inne bland stenen i Njurunda. Vi hoppas att Daniel snart skall vara tillbaka i spåret då farten och rutinen finns.

Vi vill säga Grattis till SM GULD till seriens gigant i år, Nicklas Gustavsson från Göta MS. Han vann i Njurunda men säkrade totalsegern efter att Fredrik Georgsson utgått.

SM2:

Uppladdningen för 450 förarna kunde inte ha varit sämre både Kristofer Almen och Christoffer Gustavsson hade tidigare i veckan legat hemma med förkylning och influensa. Men envisa som de är var de på plats för att ta med sig SM-poäng. Kristofer A var i helgen den som lyckades bäst och låg länge pendlande mellan plats 6-8 på lördagen. Hade topp tider på långsträckorna med tappade fart på crossbanan. Den tuffa banan tog dock ut sin rätt och Kristofer mattades på sista varvet och hamnade till slut på en 11 plats.

"CG" Lyckades inte bättre, han kände av sin influensa redan på den första tuffa transporten då kroppen inte svarade som den skulle. Hamnade för dagen på 15 plats.

Dag 2 blev något bättre för "CG" som slutade på en 13 plats och Kristofer A slutade än en gång på 11: e plats. Båda jagade bättre placeringar men förkylningarna gjorde sig påminda vilket gör att båda ser fram emot att detta skall vara borta till helgens SM avslutning.

Grattis även här till SM guldet önskar vi Joakim Ljunggren som säkrade total segern i klassen och totaltsegern alla kategorier efter helgens seger.

Summering:

SM i Njurunda gav teamets bästa placering i SM serien individuellt sett och förarna i SM 2 tog med sig poäng för att vara med i totalsammanställningen. Vi anser dock att vi har en del att jobba på och ser att vi skall göra en bra avslutning i SM serien i Östhammar.

All utrustningen fungerade återigen bra och vi tackar alla sponsorer för den hjälp vi får. Utan er hade det inte gått att genomföra